За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

9.12.2014 г. Участниците в клуб „Еко – инспектори” на СОУ „Йордан Йовков” се запознаха с дейността на РИОСВ-Русе

На 9 декември 2014 г. представител на РИОСВ-Русе и регионалният координатор на Българското дружество за защита на птиците г-жа Християна Стомонякова се срещнаха с участниците в Клуб „Еко-инспектори” на СОУ „Йордан Йовков”. Инициативата се реализира по покана на ръководителя на клуба г-жа Вергилия Грънчарова, като част от програмата, заложена по проект „Успех-да направим училището привлекателно място”.

В първата част на срещата пред учениците бе представена дейността на РИОСВ-Русе и усилията, които се полагат за опазване на околната среда. Младите еколози демонстрираха задълбочени познания относно заплахите и факторите, които влияят неблагоприятно върху компонентите на околната среда. В края на презентацията децата изведоха кратки изводи, затова какво трябва да направи всеки от нас за една по-чиста и здравословна среда.

Във втората част на занятието еко-инспекторите сътвориха пъстри птици от отпадъчни материали под ръководството на г-жа Стомонякова. С тях ще бъде организирана изложба в училището.

Срещата за представяне дейността на инспекцията е първата от предстоящите планирани инициативи. Подобни такива предстоят с представители на Община Русе, „Еко пак”, ПП „Русенски Лом”. Предвидено е посещение на Регионалното депо за отпадъци и др. 

unnamed unnamed 1
unnamed 2 unnamed 4

Галерия