За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Национален конкурс на РИОСВ-Русе за литературна творба на тема: „Наследството на Сребърна“

Във връзка с отбелязване на 60-годишнината от присъединяване на България към ЮНЕСКО

Logo 60 years BG in UNESCO - Copy - Copy 

Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе

обявява

Национален конкурс за литературна творба на тема:

„Наследството на Сребърна“

 

Условия на конкурса:

Участници: ученици отосновен и гимназиален курс на обучение от страната в две възрастови групи:

  • 14 - 16  години;
  • 17 - 19 години.

Жанр на творбата - по избор: есе, пътепис, разказ, приказка.

Цел:  участниците да направят собственаинтерпретация по темата въз основа на преживявания или разкази, да проявят креативност и оригиналност, да постигнат яснота на посланието си в творбите.

Авторите имат пълна свобода са представят различни аспекти, свързани с миналото, настоящето и бъдещето на Сребърна, историята, културата, съжителството между хората и птиците, ролята на резервата в мозайката от обекти на световното културно и природно наследство България.

Обем на творбите: не повече от 2 стр. - А4, формат: Word, шрифт: Times New Roman, размер на шрифта: 12 пункта, разстояние между редовете: 1,5.

Задължителна информация: творбите да бъдат придружени с информация за автора – име и фамилия, учебно заведение/клуб/школа, пощенски адрес и телефон (личен или на родител/учител) за кореспонденция.

Краен срок за изпращане на творбите: 13 май 2016 година. Творбите се изпращат само по е-поща на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..  

Жури:Конкурсните творби ще бъдат класирани от експерти на РИОСВ-Русе и гост-оценители. 

Резултатите ще бъдат обявени по време на Международния ученически екофорум „Сребърна 2016 г.“, организиран от Обединен детски комплекс – Силистра през периода 3-5 юни 2016 г. Същите ще бъдат публикувани на  на интернет страниците на инспекцията и на ПР „Сребърна” на адреси: www.riosv-ruse.org и www.srebarnalake.com.

 

Важно: Авторските права на класираните на първите три места творби са на РИОСВ-Русе и ще бъдат използвани при изработката на рекламни материали.  

Регионална инспекция по околната среда и водите не поема ангажимент да върнeобратно творбите на участниците в конкурса.

Галерия