За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Национален конкурс на РИОСВ-Русе за електронна презентация на тема: „Нека разкажем на света за българските обекти на ЮНЕСКО“

Във връзка с отбелязване на 60-годишнината от присъединяване на България към ЮНЕСКО

 Logo 60 years BG in UNESCO - Copy - Copy

 

Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе

 

обявява

Национален конкурс за електронна презентация на тема:

 

„Нека разкажем на света за българските обекти на ЮНЕСКО“

Условия за участие:

  • Идеята на конкурса е да се представят по атрактивен начин българските обекти, включени  в списъка на световното  културното и природно наследство на ЮНЕСКО (http://heritagebg.eu/unesco.php?menu=5).
  • Участниците могат да изберат един или всички  обекти на културното и природното наследство.
  • В конкурса могат да участват ученици от основния и гимназиален курс на обучение от страната.
  • Желаещите да участват, трябва да изпратят електронни презентации или  кратки филмчета, изработени със специализиран софтуер.
  • В презентациите могат да бъдат използвани собствени снимки и клипове или такива, които не са под закрилата на Закона за авторското право.
  • В придружително писмо е необходимо да се изпрати  информация за автора: име и фамилия, учебно заведение/клуб/школа, пощенски адрес и телефон (личен или на родител/учител) за кореспонденция.

Краен срок за изпращане на творбите: 13 май 2016 г. Презентациите, записани в AVI или MPG формати да се изпращат по следните начини:

  • по е-поща на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., в случай че са с обем до 10 MB;
  • с линк за изтегляне по е-поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
  • записани на дигитален носител по пощата: гр. Русе 7000, бул. „Придунавски” № 20, РИОСВ-Русе, за конкурса.

Жури:Конкурсните творби ще бъдат класирани от експерти на РИОСВ-Русе  и гост-оценители. 

            При оценката на твобрите ще се вземат предвид съдържанието, отправените послания, сложността на изпълнание, креативност и завършеност на презентациите.  

Резултатите ще бъдат обявени по време на Международния ученически екофорум „Сребърна 2016 г.“, организиран от Обединен детски комплекс – Силистра през периода 3-5 юни 2016 г. Същите ще бъдат публикувани на  на интернет страниците на инспекцията и на ПР „Сребърна” на адреси: www.riosv-ruse.org и www.srebarnalake.com.

Победителите ще бъдат отличени с предметни награди.

 

Важно: Авторските права на класираните на първите три места творби са на РИОСВ-Русе и ще бъдат използвани при изработката на рекламни материали.

Регионална инспекция по околната среда и водите не поема ангажимент да върнeобратно творбите на участниците в конкурса.

Галерия