За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Ученическо състезание за разработка на реферат по повод Световния ден на влажните зони 2019 г.

УЧЕНИЧЕСКО  СЪСТЕЗАНИЕ,  ПОСВЕТЕНО  НА  МЕЖДУНАРОДНИЯ  ДЕН

НА  ВЛАЖНИТЕ  ЗОНИ  (WORLD  WETLANDS  DAY)

разработка и представяне на реферат

Тема  „ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ – ЕСТЕСТВЕНО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ С ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА“

Състезанието се организира във връзка с отбелязване на Световния ден на влажните зони – 02.02.2019 г., който през настоящата година се провежда под мотото „Влажните зони – естествено решение на проблемите с изменението на климата“.

Организатор:               Русенски университет „Ангел Кънчев“,

с подкрепата на:          РИОСВ - гр. Русе

 1. I.          Общи условия за участие:
 2. 1.   Допустими участници в състезанието са ученици в гимназиален (горен) курс на обучение от училища в страната – от 11 и 12 клас.
 3. 2.   Състезанието има за цел да провокира интереса на младите хора към проблемите, свързани с опазването на околната среда и управлението на влажните зони. Мотото на тазгодишната кампания на WORLD WETLANDS DAY 2019 е „Влажните зони – естествено решение на проблемите с изменението на климата“ – имащо за цел да представи потенциала им за различни естествени природни решения за достъп до прясна вода, източник на прехрана, атрактивни туристически дестинации, поддържане на биологичното разнообразие, защита срещу наводнения и др.
 4. 3.   Няма ограничения по отношение на използваните софтуерни продукти, материали и техники. За визуализация и онагледяване на материалите могат да бъдат използвани собствени снимки или такива, които не са под закрилата на Закона за авторското право. За участие в състезанието се приемат както индивидуални, така и колективни разработки, които отговарят на следните технически параметри и изисквания:
 • Максимален брой страници – 8;
 • Допустими формати – .doc, .docx, .pdf, .rtf или .txt;
 1. 4.    Материалите могат да се изпращат по следните начини:
 • В случай че са с обем до 10 MB – по електронна поща на E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
 • Качване на сървър за споделяне на файлове и посочен линк за изтегляне на E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
 • Записани на дигитален носител по пощата или по куриер (за сметка на получателя): 7017 Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев“, ул. Студентска 8, доц. д-р инж. Пламен Мънев (за състезанието, посветено на световния ден на влажните зони под мотото „Влажните зони – естествено решение на проблемите с изменението на климата“).
 1. 5.   Материалите да са придружени със следната информация: трите имена на автора/авторите, населено място и училище, клас (курс), домашен адрес, електронна поща и телефон за връзка.
 2. 6.   Краен срок за предаване/изпращане на презентациите: до 17.00 ч. на 08.02.2019 г.
 3. 7.   Организаторите не поемат ангажимент за връщане на получените материали.
 4. 8.   При участие в състезанието кандидатите приемат условието, че разработките им могат да бъдат използвани при подготовката на информационно-образователни материали за целите на организаторите.
  1. II.        Оценяване и класиране
 5. 1.   Разработките ще бъдат оценявани и класирани от компетентна комисия, съставена от университетски преподаватели, експерти от РИОСВ и гост – оценители.
 6. 2.   Критерии за оценка на разработките: актуалност, оригиналност, достоверна фактология и използването на различни по вид художествени изразни средства и оформление. Общият брой точки по критериите е 100.
 7. 3.   ВАЖНО! Резултатите ще бъдат приравнени на оценка по шестобалната система, с която участниците ще могат да кандидатстват (и предварително) за обучение в Русенския университет по специалност „Екология и техника за опазване на околната среда“.
 1. III.      Награди
 2. 1.   Обявяване на резултатите и награждаване: 22.02.2019 г.
 3. 2.   Победителите ще бъдат отличени с индивидуални предметни награди.
 4. 3.   Всички участници ще получат Сертификат за участие в състезанието.
 5. 4.   Някои от отличените материали ще бъдат публикувани в сайта на Биосферен Парк „Сребърна“ - https://srebarnalake.com.
 1. IV.      Адрес за кореспонденция:

гр. Русе 7017,

ул. „Студентска” № 8, РУ „Ангел Кънчев“,

Корпус 19, кабинет 102,

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За допълнителна информация: тел. 082 / 888 485.

Галерия