За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

РИОСВ-Русе с нов образователен продукт – „Събирай – рециклирай“

РИОСВ-Русе подготви комплекти за разделно събирне на отпадъци, предназначени за деца от  прeдучилищен етап на образование в детските градини. Комплектите съдържат три цвята контейнери, обозначени със символа за рециклиране, стикери и карти за игра на предмети, които трябва да се изхвърлят в съответния цвят кош и указателно табло. Изработването на комплектите е част от проекта „Събирай – рециклирай“, с който инспекцията участва в националната програма „Mладежи за околната среда” на Министерството на околната среда и водите. В проекта ще бъдат включени по три детски заведения, в трите областни града, като комплектите ще им бъдат предоставени безвъзмездно през следващата година. 

За по-големите ученици,  които се включват в екологичните инициативи на инспекцията, са  подготвени  чаши и текстилни торби за многократна употреба, като  те ще са част от предметните им награди.

Целта на проекта „Събирай – рециклирай“ е възпитаване на отговорно отношение към околната среда и създаване на навици за разделно събиране на ежедневно генерирания отпадък в детските и учебни заведения.

IMG 8486 RIOSV RUSE PR mladeji 2022 IMG 8492

 

Последно променена в Вторник, 13 Декември 2022 14:17
Оценете
(0 гласа)

Галерия