За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

РИОСВ-Русе представи проекта „Събирай – рециклирай“ в три градини в Силистра

DG Yan Bibiyan Експерти на РИОСВ-Русе представиха в ДГ „Добруджа“, ДГ „Ян Бибиян“ и ДГ „Нарцис“ в Силистра проекта „Събирай – рециклирай“ през май. В групи от прeдучилищен етап на образование в детските зеведения е изнесена презентация за ползите от разделното събиране на отпадъците от опаковки за природата и човека. Всяко детско заведение получи комплект, съдържащ три цвята контейнери, обозначени със символа за рециклиране, стикери и карти за игра на предмети, които трябва да се изхвърлят в съответния цвят кош, както и указателно табло. С проекта „Събирай – рециклирай“ инспекцията участва в националната програма „Mладежи за околната среда” на Министерството на околната среда и водите. В края на урока всяко дете получи индивидуална книжка и стикер, предоставени от организацията „Екопак“, с която Община Силистра има сключен договор.

Откритите уроци се проведоха в навечерието на Световния ден на околната среда -5 юни, чиято тема тази година е свързана със замърсяването с пластмаса. Целта на проекта „Събирай – рециклирай“ е възпитаване на отговорно отношение към околната среда и създаване на навици за разделно събиране на ежедневно генерирания отпадък в детските и учебни заведения.

През април  проектът „Събирай – рециклирай“ бе представен в детски градини в гр. Русе, а със старта на новата учебна година открити уроци ще бъдат проведени в три детски градини в гр. Разград.

Последно променена в Петък, 26 Май 2023 13:11
Оценете
(0 гласа)

Галерия