За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Започнаха плановите проверки на две предприятия в Западна промишлена зона на Русе

От вчера два екипа на РИОСВ-Русе започнаха плановите проверки на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД. Те се извършват съвместно с представители на „ВиК“ Русе ООД, с който едното дружество има договор за заустване на отпадъчните води в канализационната система на града. „Оргахим“ АД подлежи на контрол по компоненти и фактори, а „Оргахим Резинс“ АД е оператор с комплексно разрешително.

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова проведе вчера извънредни срещи с ръководството на двете дружества и „Лубрика“ ООД по повод зачестилите оплаквания на жителите на Русе от характерни  за производствата им миризми.

Към настоящия момент отпадъчните води от двете дружества, извършващи дейност в Западна промишлена зона, се заустват в промишлен колектор „Трети март“. От началото на тази година той е присъединен към довеждащия колектор на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води – Русе. По тази причина специфичните миризми често се усещат от канализацията на града, предимно в централните и крайречните части на Русе.

Оценете
(0 гласа)

Галерия